Archive
January February March April May June July (1) August September October (1) November December
January February March April May June July August (2) September (16) October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (8) June (9) July (6) August September October November December
January February March April May (6) June (12) July August September October November December
January February (1) March April (5) May June July August September (2) October (6) November December
January (6) February March April May (7) June (1) July August September October November December

Welcome at my Blog.

14 Juni Wales

June 14, 2017  •  Leave a Comment

Vandaag mooie dag gehad, veel zon en kisten.

Ik kan geen foto's online zetten ivm slecht internet en naar huis bellen kan ook niet ivm geen bereik. Dit bericht snel even online gezet op de wifi van het hotel, maar foto lukt niet, te slecht wifi. 

Maar alles is okee, en morgen weer een dag. Dan zit ik weer in het hotel waar ik normaal ook zit. 

 

 


19 Mei 2017, Dinas Mawdwwy "Bluebell"

May 19, 2017  •  Leave a Comment

Mooi weer dagje vandaag, met veel zon en 1 regenbuitje van 10 minuten. Helaas viel het aantal vliegbewegingen weer wat tegen. Wel een mooie hercules, van de amerikanen. Deze komen wel vaker, maar ik had ze nog nooit hier gezien. 

Morgen nog een dagje Londen, en dan weer naar huis. 


18 Mei 2017, Wales

May 18, 2017  •  Leave a Comment

Lange dag vandaag, dus even een korte update. Vandaag een mooi weer dag, en ook wel redelijk wat vliegbewegingen, helaas alleen maar hawks. Maar om 20.35 kwamen er nog 2 herculessen over het hotel, daarvoor zijn we nog even naar buiten geweest. Foto's uploaden lukt nog niet erg goed vanwege het slechte internet hier. 

 


17 Mei 2017, Machloop

May 17, 2017  •  Leave a Comment

Vandaag was eindelijk een dag met redelijk weer. Hele dag droog met bewolking, geen zon. Helaas viel de vliegbewegingen wat tegen. Tot vijf uur niks gezien, en tussen vijf en zes een Hawk en een Tornado. Morgen zouden er 2 Apaches moeten komen en de weersvoorspelling zeg hele dag zon. 

We gaan het zien. 


16 Mei 2017, Wales.

May 16, 2017  •  Leave a Comment

Weer een regendag vandaag, waarbij het pas om 16 uur droog werd, dus niet veel gedaan vandaag. We zijn naar een mountainbike park geweest, en naar een roofvogel voeder station. Morgen wordt het beter weer zegt men, dus morgen hopen we de eerste kisten te zien. Foto's uploaden lukt nog steeds niet vanaf de telefoon. en hier heb ik de meeste omgevingsfoto's mee gemaakt. 

 

 


15 Mei 2017, Dinas Mawddwy, Wales

May 15, 2017  •  Leave a Comment

Niet zo heel veel uitgespookt vandaag behalve een halve dag in de regen staan op een berg. Er zouden F-16's en Eagles moeten komen maar alles werd afgelast vanwege het weer. Morgen wordt het iets droger, en vanaf woensdag beter weer. 

Ik kan nu geen foto uploaden omdat het internet te traag is voor fotos. 

 

 

 

 

 


14 Mei 2017, Engeland - Wales

May 14, 2017  •  Leave a Comment

Vandaag van East Kirby (Engeland) naar Dinas Mawddwy (Wales) gereisd, dit via enkele basis en musea. Rond 18 uur waren we in Wales. Hier scheen een mooi zonnetje. Helaas zal dat morgen anders zijn (volgens de voorspellingen). 

Volgens enkele komen er morgen wel Belgische F-16's door de vallei, dus we gaan toch maar de heuvel op ondank het slechte weer.

Foto: Spitfire op Coningsby


13 Mei 2017, East Kirkby

May 13, 2017  •  Leave a Comment

 

Zaterdag in de middag kwamen we aan in East Kirby. Hier moest we ons om half zes melden voor de Lancaster fotoshoot, die tot in de late avond zou duren. Het weer was echt prima, en zelfs nog een best mooie zonsondergang. Later in de avond werd het wel snel kouder, maar we waren toch rond half elf klaar en om kwart voor elf in het hotel. Morgen rijden we naar Wales. 


20 January 2017, Zurich

January 20, 2017  •  Leave a Comment

Vandaag weer op Zurich geweest, waar we tussen 13 en 15 uur een rondtoer met een bus over het veld hebben gehad. 

Helaas was het zwaar bewolkt en mistig en koud. Morgen zou de zon zich wat vaker laten zien zeggen ze.

Morgen nog een dag Zurich en dan zondagmorgen naar huis. Ik denk dat we redelijk op tijd thuis zo zondag.

Vandaag geen spannende foto's gemaakt, maar gelukkig des te meer afgelopen week:


19 January 2017

January 19, 2017  •  Leave a Comment

Vandaag zijn Roel en ik verder de bergen in gegaan, en hebben we Richard eerst afgezet op Sion. Hij wilde liever daar nog foto's maken. Wij zijn verder gereden naar Zermatt, waar een een bezoek hadden aangevraagd op een helikopterbasis midden in de bergen. Op de terugweg naar Zurich hebben we Richard weer opgepikt. Hij heeft daar de halve dag met een Duitser rondgereden. 

Zermatt was heel mooi, en het weer was ook heel mooi, min 10 graden, en volop zon. Zermatt is een autovrij dorp dus we hebben de auto geparkeerd in Tasch en het laatste stuk met de trein naar Zermatt, vandaar was het 500meter lopen naar de basis. Hier hebben we 2 uur gefotografeerd en daarna weer terug naar Sion, waar we tot 5 uur gestaan hebben. Nu zijn we weer in Zurich hier blijven we nog 2 dagen en dan zondag naar huis. 

 


18 January 2017, Sion

January 18, 2017  •  Leave a Comment

Vandaag weer een dag op Sion geweest. Erg gezellige met die engelsen die we al vaker zijn tegen gekomen. Er werd wel minder gevlogen dan dat we gewend zijn, maar toch nog goed genoeg.  Hele dag zon gehad en geen wolkje te zien. Wel koud -10 graden. Maar als de zon schijnt is het lekker buiten. 

Morgen gaan we via Zermatt weer terug naar Zurich. 


17 January 2017, Sion

January 17, 2017  •  Leave a Comment

Vandaag weer op Sion doorgebracht. Iets kouder dan gister maar geen wolkje aan de lucht.  Er werd iets meer gevlogen en we kwamen een hoop bekenden tegen. De bewaking doet ook wat minder moeilijk dan gister. 

 


16 January 2017, Sion

January 16, 2017  •  Leave a Comment

Vandaag eerste dag op Sion. Om 7uur tijdens het ontbijt hoorden we al de eerste kisten opstijgen.  Dus meteen naar het veld gereden, en er werd volop gevolgen bij een stralend zonnetje en een temperatuur van -10 graden. In de zon was het lekker. 

Alleen jammer dat de bewaking een beetje moeilijk doet. Eens kijken of dat morgen nog zo is als er meer fotografen staan. Er wordt gevlogen van morgens 7 tot s'avonds 11 en soms een uitzondering tot 12 uur snachts. Maar wij gaan rond 8 uur altijd naar het hotel. 


15 January 2017 Zurich - Sion

January 15, 2017  •  Leave a Comment

Vandaag eerst op Zurich geweest waar we in enkele sneeuwbuien de aankomsten hebben bekeken van de komende WEF-week. 

Daarna naar Sion gereden, met enkele (sneeuw/hagel) buitjes, maar niets van betekenis. Nu in het hotel in Sion en morgen kan de pret beginnen. De weersvoorspelling is de hele week droog en zon. 

 


7 Oktober 2016, Wales

October 07, 2016  •  Leave a Comment

De morgen start met laaghangende bewolking.. dat was een tegenvaller.  Toch maar naar de Bwlch gereden, en daar op de parkeerplaats gewacht totdat de laaghangende bewolking op zou trekken. 

Met deze bewolking vliegt er toch niks.... dachten wij.  Volgens een engelsman die ook op de parkeerplaats stond, zouden er 4 navy Hawks door moeten komen, maar ook hij zei dat het weer te slecht zou zijn. Dus maar wachten in de auto. 

Kwatier later... pats! 1x Navy Hawk laag over de auto! Shit! Het weer was nog steeds slecht en even laten (wij zaten nog in de auto) kwam er een Hercules laag over!! Dat was de trigger om toch de heuvel op te gaan. Echter boven op de heuvel was het erg koud en winderig. We hebben er een uur gezeten en, zijn toen naar een andere plek gegaan. (Cad east) Hier was het uit de wind goed te doen. Het was nog wel erg bewolkt. Tegen vier uur kwam er nog een Hawk 3x langs. Daarna niks meer tot vijf uur.  Matige dag met weinig foto.... 

daarom nog maar een keer de topper van de week die Donderdag middag langskwam: